Home > Articles > Certification > Other Non-Technical

NCLEX-PN Practice Exam

📄 Contents

  1. Quick Check Answer Key
  2. Answers and Rationales
  • Print
  • + Share This
This chapter provides 200 practice questions — with answers and explanations — to help you prepare for the NCLEX-PN exam.
This chapter is from the book
  1. A client hospitalized with severe depression and suicidal ideation refuses to talk with the nurse. The nurse recognizes that the suicidal client has difficulty:

    circle-shade.jpg

    A.

    Expressing feelings of low self-worth

    circle-shade.jpg

    B.

    Discussing remorse and guilt for actions

    circle-shade.jpg

    C.

    Displaying dependence on others

    circle-shade.jpg

    D.

    Expressing anger toward others

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  2. A client receiving HydroDIURIL (hydrochlorothiazide) is instructed to increase her dietary intake of potassium. The best snack for the client requiring increased potassium is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Pear

    circle-shade.jpg

    B.

    Apple

    circle-shade.jpg

    C.

    Orange

    circle-shade.jpg

    D.

    Banana

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  3. The nurse is caring for a client following removal of the thyroid. Immediately post-op, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Maintain the client in a semi-Fowler's position with the head and neck supported by pillows

    circle-shade.jpg

    B.

    Encourage the client to turn her head side to side, to promote drainage of oral secretions

    circle-shade.jpg

    C.

    Maintain the client in a supine position with sandbags placed on either side of the head and neck

    circle-shade.jpg

    D.

    Encourage the client to cough and breathe deeply every 2 hours, with the neck in a flexed position

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  4. A client hospitalized with chronic dyspepsia is diagnosed with gastric cancer. Which of the following is associated with an increased incidence of gastric cancer?

    circle-shade.jpg

    A.

    Dairy products

    circle-shade.jpg

    B.

    Carbonated beverages

    circle-shade.jpg

    C.

    Refined sugars

    circle-shade.jpg

    D.

    Luncheon meats

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  5. A client is sent to the psychiatric unit for forensic evaluation after he is accused of arson. His tentative diagnosis is antisocial personality disorder. In reviewing the client's record, the nurse could expect to find:

    circle-shade.jpg

    A.

    A history of consistent employment

    circle-shade.jpg

    B.

    A below-average intelligence

    circle-shade.jpg

    C.

    A history of cruelty to animals

    circle-shade.jpg

    D.

    An expression of remorse for his actions

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  6. The licensed vocational nurse may not assume the primary care for a client:

    circle-shade.jpg

    A.

    In the fourth stage of labor

    circle-shade.jpg

    B.

    Two days post-appendectomy

    circle-shade.jpg

    C.

    With a venous access device

    circle-shade.jpg

    D.

    With bipolar disorder

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  7. The physician has ordered dressings with mafenide acetate (Sulfamylon) cream for a client with full-thickness burns of the hands and arms. Before dressing changes, the nurse should give priority to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Administering pain medication

    circle-shade.jpg

    B.

    Checking the adequacy of urinary output

    circle-shade.jpg

    C.

    Requesting a daily complete blood count

    circle-shade.jpg

    D.

    Obtaining a blood glucose by finger stick

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  8. The nurse is teaching a group of parents about gross motor development of the toddler. Which behavior is an example of the normal gross motor skill of a toddler?

    circle-shade.jpg

    A.

    She can pull a toy behind her.

    circle-shade.jpg

    B.

    She can copy a horizontal line.

    circle-shade.jpg

    C.

    She can build a tower of eight blocks.

    circle-shade.jpg

    D.

    She can broad-jump.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  9. A client hospitalized with a fractured mandible is to be discharged. Which piece of equipment should be kept on the client with a fractured mandible?

    circle-shade.jpg

    A.

    Wire cutters

    circle-shade.jpg

    B.

    Oral airway

    circle-shade.jpg

    C.

    Pliers

    circle-shade.jpg

    D.

    Tracheostomy set

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  10. The nurse is to administer digoxin (Lanoxin) elixir to a 6-month-old with a congenital heart defect. The nurse auscultates an apical pulse rate of 100. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Record the heart rate and call the physician

    circle-shade.jpg

    B.

    Record the heart rate and administer the medication

    circle-shade.jpg

    C.

    Administer the medication and recheck the heart rate in 15 minutes

    circle-shade.jpg

    D.

    Hold the medication and recheck the heart rate in 30 minutes

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 190

  11. A mother of a 3-year-old hospitalized with lead poisoning asks the nurse to explain the treatment for her daughter. The nurse's explanation is based on the knowledge that lead poisoning is treated with:

    circle-shade.jpg

    A.

    Gastric lavage

    circle-shade.jpg

    B.

    Chelating agents

    circle-shade.jpg

    C.

    Antiemetics

    circle-shade.jpg

    D.

    Activated charcoal

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  12. An 18-month-old is scheduled for a cleft palate repair. The usual type of restraints for the child with a cleft palate repair are:

    circle-shade.jpg

    A.

    Elbow restraints

    circle-shade.jpg

    B.

    Full arm restraints

    circle-shade.jpg

    C.

    Wrist restraints

    circle-shade.jpg

    D.

    Mummy restraints

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  13. A client with glaucoma has been prescribed Timoptic (timolol) eyedrops. Timoptic should be used with caution in the client with a history of:

    circle-shade.jpg

    A.

    Diabetes

    circle-shade.jpg

    B.

    Gastric ulcers

    circle-shade.jpg

    C.

    Emphysema

    circle-shade.jpg

    D.

    Pancreatitis

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  14. An elderly client who experiences nighttime confusion wanders from his room into the room of another client. The nurse can best help decrease the client's confusion by:

    circle-shade.jpg

    A.

    Assigning a nursing assistant to sit with him until he falls asleep

    circle-shade.jpg

    B.

    Allowing the client to room with another elderly client

    circle-shade.jpg

    C.

    Administering a bedtime sedative

    circle-shade.jpg

    D.

    Leaving a nightlight on during the evening and night shifts

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  15. Which of the following is a common complaint of the client with end-stage renal failure?

    circle-shade.jpg

    A.

    Weight loss

    circle-shade.jpg

    B.

    Itching

    circle-shade.jpg

    C.

    Ringing in the ears

    circle-shade.jpg

    D.

    Bruising

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  16. Which of the following medication orders needs further clarification?

    circle-shade.jpg

    A.

    Darvocet (propoxyphene) 65mg PO every 4–6 hrs. PRN

    circle-shade.jpg

    B.

    Mysoline (primidone) 250mg PO TID

    circle-shade.jpg

    C.

    Coumadin (warfarin sodium) 10mg PO

    circle-shade.jpg

    D.

    Premarin (conjugated estrogen) .625mg PO daily

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  17. The best diet for the client with Meniere's syndrome is one that is:

    circle-shade.jpg

    A.

    High in fiber

    circle-shade.jpg

    B.

    Low in sodium

    circle-shade.jpg

    C.

    High in iodine

    circle-shade.jpg

    D.

    Low in fiber

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  18. Which of the following findings is associated with right-sided heart failure?

    circle-shade.jpg

    A.

    Shortness of breath

    circle-shade.jpg

    B.

    Nocturnal polyuria

    circle-shade.jpg

    C.

    Daytime oliguria

    circle-shade.jpg

    D.

    Crackles in the lungs

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  19. An 8-year-old admitted with an upper-respiratory infection has an order for O2 saturation via pulse oximeter. To ensure an accurate reading, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Place the probe on the child's abdomen

    circle-shade.jpg

    B.

    Recalibrate the oximeter at the beginning of each shift

    circle-shade.jpg

    C.

    Apply the probe and wait 15 minutes before obtaining a reading

    circle-shade.jpg

    D.

    Place the probe on the child's finger

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  20. An infant with Tetralogy of Fallot is discharged with a prescription for lanoxin elixir. The nurse should instruct the mother to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Administer the medication using a nipple

    circle-shade.jpg

    B.

    Administer the medication using the calibrated dropper in the bottle

    circle-shade.jpg

    C.

    Administer the medication using a plastic baby spoon

    circle-shade.jpg

    D.

    Administer the medication in a baby bottle with 1oz. of water

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  21. The client scheduled for electroconvulsive therapy tells the nurse, "I'm so afraid. What will happen to me during the treatment?" Which of the following statements is most therapeutic for the nurse to make?

    circle-shade.jpg

    A.

    "You will be given medicine to relax you during the treatment."

    circle-shade.jpg

    B.

    "The treatment will produce a controlled grand mal seizure."

    circle-shade.jpg

    C.

    "The treatment might produce nausea and headache."

    circle-shade.jpg

    D.

    "You can expect to be sleepy and confused for a time after the treatment."

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  22. Which of the following skin lesions is associated with Lyme's disease?

    circle-shade.jpg

    A.

    Bull's eye rash

    circle-shade.jpg

    B.

    Papular crusts

    circle-shade.jpg

    C.

    Bullae

    circle-shade.jpg

    D.

    Plaques

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 191

  23. Which of the following snacks would be suitable for the child with gluten-induced enteropathy?

    circle-shade.jpg

    A.

    Soft oatmeal cookie

    circle-shade.jpg

    B.

    Buttered popcorn

    circle-shade.jpg

    C.

    Peanut butter and jelly sandwich

    circle-shade.jpg

    D.

    Cheese pizza

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  24. A client with schizophrenia is receiving chlorpromazine (Thorazine) 400mg twice a day. An adverse side effect of the medication is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Photosensitivity

    circle-shade.jpg

    B.

    Elevated temperature

    circle-shade.jpg

    C.

    Weight gain

    circle-shade.jpg

    D.

    Elevated blood pressure

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  25. Which information should be given to the client taking phenytoin (Dilantin)?

    circle-shade.jpg

    A.

    Taking the medication with meals will increase its effectiveness.

    circle-shade.jpg

    B.

    The medication can cause sleep disturbances.

    circle-shade.jpg

    C.

    More frequent dental appointments will be needed for special gum care.

    circle-shade.jpg

    D.

    The medication decreases the effects of oral contraceptives.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  26. A client has returned to his room following an esophagoscopy. Before offering fluids, the nurse should give priority to assessing the client's:

    circle-shade.jpg

    A.

    Level of consciousness

    circle-shade.jpg

    B.

    Gag reflex

    circle-shade.jpg

    C.

    Urinary output

    circle-shade.jpg

    D.

    Movement of extremities

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  27. Which instruction should be included in the discharge teaching for the client with cataract surgery?

    circle-shade.jpg

    A.

    Over-the-counter eyedrops can be used to treat redness and irritation.

    circle-shade.jpg

    B.

    The eye shield should be worn at night.

    circle-shade.jpg

    C.

    It will be necessary to wear special cataract glasses.

    circle-shade.jpg

    D.

    A prescription for medication to control post-operative pain will be needed.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  28. An 8-year-old is admitted with drooling, muffled phonation, and a temperature of 102°F. The nurse should immediately notify the doctor because the child's symptoms are suggestive of:

    circle-shade.jpg

    A.

    Strep throat

    circle-shade.jpg

    B.

    Epiglottitis

    circle-shade.jpg

    C.

    Laryngotracheobronchitis

    circle-shade.jpg

    D.

    Bronchiolitis

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  29. Phototherapy is ordered for a newborn with physiologic jaundice. The nurse caring for the infant should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Offer the baby sterile water between feedings of formula

    circle-shade.jpg

    B.

    Apply an emollient to the baby's skin to prevent drying

    circle-shade.jpg

    C.

    Wear a gown, gloves, and a mask while caring for the infant

    circle-shade.jpg

    D.

    Place the baby on enteric isolation

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  30. A teen hospitalized with anorexia nervosa is now permitted to leave her room and eat in the dining room. Which of the following nursing interventions should be included in the client's plan of care?

    circle-shade.jpg

    A.

    Weighing the client after she eats

    circle-shade.jpg

    B.

    Having a staff member remain with her for 1 hour after she eats

    circle-shade.jpg

    C.

    Placing high-protein foods in the center of the client's plate

    circle-shade.jpg

    D.

    Providing the client with child-size utensils

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  31. According to Erickson's stage of growth and development, the developmental task associated with middle childhood is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Trust

    circle-shade.jpg

    B.

    Initiative

    circle-shade.jpg

    C.

    Independence

    circle-shade.jpg

    D.

    Industry

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  32. The nurse should observe for side effects associated with the use of bronchodilators. A common side effect of bronchodilators is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Tinnitus

    circle-shade.jpg

    B.

    Nausea

    circle-shade.jpg

    C.

    Ataxia

    circle-shade.jpg

    D.

    Hypotension

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 192

  33. The 5-minute Apgar of a baby delivered by C-section is recorded as 9. The most likely reason for this score is:

    circle-shade.jpg

    A.

    The mottled appearance of the trunk

    circle-shade.jpg

    B.

    The presence of conjunctival hemorrhages

    circle-shade.jpg

    C.

    Cyanosis of the hands and feet

    circle-shade.jpg

    D.

    Respiratory rate of 20–28 per minute

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  34. A 5-month-old infant is admitted to the ER with a temperature of 103.6°F and irritability. The mother states that the child has been listless for the past several hours and that he had a seizure on the way to the hospital. A lumbar puncture confirms a diagnosis of bacterial meningitis. The nurse should assess the infant for:

    circle-shade.jpg

    A.

    Periorbital edema

    circle-shade.jpg

    B.

    Tenseness of the anterior fontanel

    circle-shade.jpg

    C.

    Positive Babinski reflex

    circle-shade.jpg

    D.

    Negative scarf sign

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  35. A client with a bowel resection and anastamosis returns to his room with an NG tube attached to intermittent suction. Which of the following observations indicates that the nasogastric suction is working properly?

    circle-shade.jpg

    A.

    The client's abdomen is soft.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client is able to swallow.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client has active bowel sounds.

    circle-shade.jpg

    D.

    The client's abdominal dressing is dry and intact.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  36. The nurse is teaching the client with insulin-dependent diabetes the signs of hypoglycemia. Which of the following signs is associated with hypoglycemia?

    circle-shade.jpg

    A.

    Tremulousness

    circle-shade.jpg

    B.

    Slow pulse

    circle-shade.jpg

    C.

    Nausea

    circle-shade.jpg

    D.

    Flushed skin

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  37. Which of the following symptoms is associated with exacerbation of multiple sclerosis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Anorexia

    circle-shade.jpg

    B.

    Seizures

    circle-shade.jpg

    C.

    Diplopia

    circle-shade.jpg

    D.

    Insomnia

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  38. Which of the following conditions is most likely related to the development of renal calculi?

    circle-shade.jpg

    A.

    Gout

    circle-shade.jpg

    B.

    Pancreatitis

    circle-shade.jpg

    C.

    Fractured femur

    circle-shade.jpg

    D.

    Disc disease

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  39. A client with AIDS is admitted for treatment of wasting syndrome. Which of the following dietary modifications can be used to compensate for the limited absorptive capability of the intestinal tract?

    circle-shade.jpg

    A.

    Thoroughly cooking all foods

    circle-shade.jpg

    B.

    Offering yogurt and buttermilk between meals

    circle-shade.jpg

    C.

    Forcing fluids

    circle-shade.jpg

    D.

    Providing small, frequent meals

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  40. The treatment protocol for a client with acute lymphocytic leukemia includes prednisone, methotrexate, and cimetadine. The purpose of the cimetadine is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Decrease the secretion of pancreatic enzymes

    circle-shade.jpg

    B.

    Enhance the effectiveness of methotrexate

    circle-shade.jpg

    C.

    Promote peristalsis

    circle-shade.jpg

    D.

    Prevent a common side effect of prednisone

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  41. Which of the following meal choices is suitable for a 6-month-old infant?

    circle-shade.jpg

    A.

    Egg white, formula, and orange juice

    circle-shade.jpg

    B.

    Apple juice, carrots, whole milk

    circle-shade.jpg

    C.

    Rice cereal, apple juice, formula

    circle-shade.jpg

    D.

    Melba toast, egg yolk, whole milk

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  42. The LPN is preparing to administer an injection of vitamin K to the newborn. The nurse should administer the injection in the:

    circle-shade.jpg

    A.

    Rectus femoris muscle

    circle-shade.jpg

    B.

    Vastus lateralis muscle

    circle-shade.jpg

    C.

    Deltoid muscle

    circle-shade.jpg

    D.

    Dorsogluteal muscle

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  43. The physician has prescribed Cytoxan (cyclophosphamide) for a client with nephotic syndrome. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Encourage the client to drink extra fluids

    circle-shade.jpg

    B.

    Request a low-protein diet for the client

    circle-shade.jpg

    C.

    Bathe the client using only mild soap and water

    circle-shade.jpg

    D.

    Provide additional warmth for swollen, inflamed joints

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 193

  44. The nurse is caring for a client with detoxification from alcohol. Which medication is used in the treatment of alcohol withdrawal?

    circle-shade.jpg

    A.

    Antabuse (disulfiram)

    circle-shade.jpg

    B.

    Romazicon (flumazenil)

    circle-shade.jpg

    C.

    Dolophine (methodone)

    circle-shade.jpg

    D.

    Ativan (lorazepam)

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  45. A client with insulin-dependent diabetes takes 20 units of NPH insulin at 7 a.m. The nurse should observe the client for signs of hypoglycemia at:

    circle-shade.jpg

    A.

    8 a.m.

    circle-shade.jpg

    B.

    10 a.m.

    circle-shade.jpg

    C.

    3 p.m.

    circle-shade.jpg

    D.

    5 a.m.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  46. The licensed practical nurse is assisting the charge nurse in planning care for a client with a detached retina. Which of the following nursing diagnoses should receive priority?

    circle-shade.jpg

    A.

    Alteration in comfort

    circle-shade.jpg

    B.

    Alteration in mobility

    circle-shade.jpg

    C.

    Alteration in skin integrity

    circle-shade.jpg

    D.

    Alteration in O2 perfusion

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  47. The primary purpose for using a CPM machine for the client with a total knee repair is to help:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent contractures

    circle-shade.jpg

    B.

    Promote flexion of the artificial joint

    circle-shade.jpg

    C.

    Decrease the pain associated with early ambulation

    circle-shade.jpg

    D.

    Alleviate lactic acid production in the leg muscles

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  48. Which of the following statements reflects Kohlberg's theory of the moral development of the preschool-age child?

    circle-shade.jpg

    A.

    Obeying adults is seen as correct behavior.

    circle-shade.jpg

    B.

    Showing respect for parents is seen as important.

    circle-shade.jpg

    C.

    Pleasing others is viewed as good behavior.

    circle-shade.jpg

    D.

    Behavior is determined by consequences.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  49. A toddler with otitis media has just completed antibiotic therapy. A recheck appointment should be made to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Determine whether the ear infection has affected her hearing

    circle-shade.jpg

    B.

    Make sure that she has taken all the antibiotic

    circle-shade.jpg

    C.

    Document that the infection has completely cleared

    circle-shade.jpg

    D.

    Obtain a new prescription in case the infection recurs

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  50. A factory worker is brought to the nurse's office after a metal fragment enters his right eye. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Cover the right eye with a sterile 4x4

    circle-shade.jpg

    B.

    Attempt to remove the metal with a cotton-tipped applicator

    circle-shade.jpg

    C.

    Flush the eye for 10 minutes with running water

    circle-shade.jpg

    D.

    Cover both eyes and transport the client to the ER

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  51. The nurse is caring for a client with systemic lupus erythematosis (SLE). The major complication associated with systemic lupus erythematosis is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Nephritis

    circle-shade.jpg

    B.

    Cardiomegaly

    circle-shade.jpg

    C.

    Desquamation

    circle-shade.jpg

    D.

    Meningitis

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  52. Which diet is associated with an increased risk of colorectal cancer?

    circle-shade.jpg

    A.

    Low protein, complex carbohydrates

    circle-shade.jpg

    B.

    High protein, simple carbohydrates

    circle-shade.jpg

    C.

    High fat, refined carbohydrates

    circle-shade.jpg

    D.

    Low carbohydrates, complex proteins

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  53. The nurse is caring for an infant following a cleft lip repair. While comforting the infant, the nurse should avoid:

    circle-shade.jpg

    A.

    Holding the infant

    circle-shade.jpg

    B.

    Offering a pacifier

    circle-shade.jpg

    C.

    Providing a mobile

    circle-shade.jpg

    D.

    Offering sterile water

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 194

  54. The physician has ordered Amoxil (amoxicillin) 500mg capsules for a client with esophageal varices. The nurse can best care for the client's needs by:

    circle-shade.jpg

    A.

    Giving the medication as ordered

    circle-shade.jpg

    B.

    Providing extra water with the medication

    circle-shade.jpg

    C.

    Giving the medication with an antacid

    circle-shade.jpg

    D.

    Requesting an alternate form of the medication

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  55. The nurse is providing dietary instructions for a client with iron-deficiency anemia. Which food is a poor source of iron?

    circle-shade.jpg

    A.

    Tomatoes

    circle-shade.jpg

    B.

    Legumes

    circle-shade.jpg

    C.

    Dried fruits

    circle-shade.jpg

    D.

    Nuts

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  56. The nurse is teaching a client with Parkinson's disease ways to prevent curvatures of the spine associated with the disease. To prevent spinal flexion, the nurse should tell the client to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Periodically lie prone without a neck pillow

    circle-shade.jpg

    B.

    Sleep only in dorsal recumbent position

    circle-shade.jpg

    C.

    Rest in supine position with his head elevated

    circle-shade.jpg

    D.

    Sleep on either side but keep his back straight

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  57. The nurse is planning dietary changes for a client following an episode of pancreatitis. Which diet is suitable for the client?

    circle-shade.jpg

    A.

    Low calorie, low carbohydrate

    circle-shade.jpg

    B.

    High calorie, low fat

    circle-shade.jpg

    C.

    High protein, high fat

    circle-shade.jpg

    D.

    Low protein, high carbohydrate

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  58. A client with hypothyroidism frequently complains of feeling cold. The nurse should tell the client that she will be more comfortable if she:

    circle-shade.jpg

    A.

    Uses an electric blanket at night

    circle-shade.jpg

    B.

    Dresses in extra layers of clothing

    circle-shade.jpg

    C.

    Applies a heating pad to her feet

    circle-shade.jpg

    D.

    Takes a hot bath morning and evening

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  59. A client has been hospitalized with a diagnosis of laryngeal cancer. Which factor is most significant in the development of laryngeal cancer?

    circle-shade.jpg

    A.

    A family history of laryngeal cancer

    circle-shade.jpg

    B.

    Chronic inhalation of noxious fumes

    circle-shade.jpg

    C.

    Frequent straining of the vocal cords

    circle-shade.jpg

    D.

    A history of alcohol and tobacco use

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  60. The nurse is completing an assessment history of a client with pernicious anemia. Which complaint differentiates pernicious anemia from other types of anemia?

    circle-shade.jpg

    A.

    Difficulty in breathing after exertion

    circle-shade.jpg

    B.

    Numbness and tingling in the extremities

    circle-shade.jpg

    C.

    A faster-than-usual heart rate

    circle-shade.jpg

    D.

    Feelings of lightheadedness

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  61. The chart of a client with schizophrenia states that the client has echolalia. The nurse can expect the client to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Speak using words that rhyme

    circle-shade.jpg

    B.

    Repeat words or phrases used by others

    circle-shade.jpg

    C.

    Include irrelevant details in conversation

    circle-shade.jpg

    D.

    Make up new words with new meanings

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  62. Which early morning activity helps to reduce the symptoms associated with rheumatoid arthritis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Brushing the teeth

    circle-shade.jpg

    B.

    Drinking a glass of juice

    circle-shade.jpg

    C.

    Drinking a cup of coffee

    circle-shade.jpg

    D.

    Brushing the hair

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  63. A newborn weighed 7 pounds at birth. At 6 months of age, the infant could be expected to weigh:

    circle-shade.jpg

    A.

    14 pounds

    circle-shade.jpg

    B.

    18 pounds

    circle-shade.jpg

    C.

    25 pounds

    circle-shade.jpg

    D.

    30 pounds

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 195

  64. A client with nontropical sprue has an exacerbation of symptoms. Which meal selection is responsible for the recurrence of the client's symptoms?

    circle-shade.jpg

    A.

    Tossed salad with oil and vinegar dressing

    circle-shade.jpg

    B.

    Baked potato with sour cream and chives

    circle-shade.jpg

    C.

    Cream of tomato soup and crackers

    circle-shade.jpg

    D.

    Mixed fruit and yogurt

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  65. A client with congestive heart failure has been receiving Digoxin (lanoxin). Which finding indicates that the medication is having a desired effect?

    circle-shade.jpg

    A.

    Increased urinary output

    circle-shade.jpg

    B.

    Stabilized weight

    circle-shade.jpg

    C.

    Improved appetite

    circle-shade.jpg

    D.

    Increased pedal edema

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  66. Which play activity is best suited to the gross motor skills of the toddler?

    circle-shade.jpg

    A.

    Coloring book and crayons

    circle-shade.jpg

    B.

    Ball

    circle-shade.jpg

    C.

    Building cubes

    circle-shade.jpg

    D.

    Swing set

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  67. The physician has ordered Basalgel (aluminum carbonate gel) for a client with recurrent indigestion. The nurse should teach the client common side effects of the medication, which include:

    circle-shade.jpg

    A.

    Constipation

    circle-shade.jpg

    B.

    Urinary retention

    circle-shade.jpg

    C.

    Diarrhea

    circle-shade.jpg

    D.

    Confusion

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  68. A client is admitted with suspected abdominal aortic aneurysm (AAA). A common complaint of the client with an abdominal aortic aneurysm is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Loss of sensation in the lower extremities

    circle-shade.jpg

    B.

    Back pain that lessens when standing

    circle-shade.jpg

    C.

    Decreased urinary output

    circle-shade.jpg

    D.

    Pulsations in the periumbilical area

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  69. A client is admitted with acute adrenal crisis. During the intake assessment, the nurse can expect to find that the client has:

    circle-shade.jpg

    A.

    Low blood pressure

    circle-shade.jpg

    B.

    Slow, regular pulse

    circle-shade.jpg

    C.

    Warm, flushed skin

    circle-shade.jpg

    D.

    Increased urination

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  70. An elderly client is hospitalized for a transurethral prostatectomy. Which finding should be reported to the doctor immediately?

    circle-shade.jpg

    A.

    Hourly urinary output of 40–50cc

    circle-shade.jpg

    B.

    Bright red urine with many clots

    circle-shade.jpg

    C.

    Dark red urine with few clots

    circle-shade.jpg

    D.

    Requests for pain med q 4 hrs.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  71. A 9-year-old is admitted with suspected rheumatic fever. Which finding is suggestive of polymigratory arthritis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Irregular movements of the extremities and facial grimacing

    circle-shade.jpg

    B.

    Painless swelling over the extensor surfaces of the joints

    circle-shade.jpg

    C.

    Faint areas of red demarcation over the back and abdomen

    circle-shade.jpg

    D.

    Swelling, inflammation, and effusion of the joints

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  72. A child with croup is placed in a cool, high-humidity tent connected to room air. The primary purpose of the tent is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent insensible water loss

    circle-shade.jpg

    B.

    Provide a moist environment with oxygen at 30%

    circle-shade.jpg

    C.

    Prevent dehydration and reduce fever

    circle-shade.jpg

    D.

    Liquefy secretions and relieve laryngeal spasm

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  73. A client is admitted with a diagnosis of hypothyroidism. An initial assessment of the client would reveal:

    circle-shade.jpg

    A.

    Slow pulse rate, weight loss, diarrhea, and cardiac failure

    circle-shade.jpg

    B.

    Weight gain, lethargy, slowed speech, and decreased respiratory rate

    circle-shade.jpg

    C.

    Rapid pulse, constipation, and bulging eyes

    circle-shade.jpg

    D.

    Decreased body temperature, weight loss, and increased respirations

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 196

  74. Which statement describes the contagious stage of varicella?

    circle-shade.jpg

    A.

    The contagious stage is 1 day before the onset of the rash until the appearance of vesicles.

    circle-shade.jpg

    B.

    The contagious stage lasts during the vesicular and crusting stages of the lesions.

    circle-shade.jpg

    C.

    The contagious stage is from the onset of the rash until the rash disappears.

    circle-shade.jpg

    D.

    The contagious stage is 1 day before the onset of the rash until all the lesions are crusted.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  75. A client admitted to the psychiatric unit claims to be the Son of God and insists that he will not be kept away from his followers. The most likely explanation for the client's delusion is:

    circle-shade.jpg

    A.

    A religious experience

    circle-shade.jpg

    B.

    A stressful event

    circle-shade.jpg

    C.

    Low self-esteem

    circle-shade.jpg

    D.

    Overwhelming anxiety

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  76. The nurse is caring for an 8-year-old following a routine tonsillectomy. Which finding should be reported immediately?

    circle-shade.jpg

    A.

    Reluctance to swallow

    circle-shade.jpg

    B.

    Drooling of blood-tinged saliva

    circle-shade.jpg

    C.

    An axillary temperature of 99°F

    circle-shade.jpg

    D.

    Respiratory stridor

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  77. The nurse is admitting a client with a suspected duodenal ulcer. The client will most likely report that his abdominal discomfort lessens when he:

    circle-shade.jpg

    A.

    Skips a meal

    circle-shade.jpg

    B.

    Rests in recumbent position

    circle-shade.jpg

    C.

    Eats a meal

    circle-shade.jpg

    D.

    Sits upright after eating

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  78. Which of the following meal selections is appropriate for the client with celiac disease?

    circle-shade.jpg

    A.

    Toast, jam, and apple juice

    circle-shade.jpg

    B.

    Peanut butter cookies and milk

    circle-shade.jpg

    C.

    Rice Krispies bar and milk

    circle-shade.jpg

    D.

    Cheese pizza and Kool-Aid

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  79. A client with hyperthyroidism is taking lithium carbonate to inhibit thyroid hormone release. Which complaint by the client should alert the nurse to a problem with the client's medication?

    circle-shade.jpg

    A.

    The client complains of blurred vision.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client complains of increased thirst and increased urination.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client complains of increased weight gain over the past year.

    circle-shade.jpg

    D.

    The client complains of changes in taste.

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  80. A 2-month-old infant has just received her first Tetramune injection. The nurse should tell the mother that the immunization:

    circle-shade.jpg

    A.

    Will need to be repeated when the child is 4 years of age

    circle-shade.jpg

    B.

    Is given to determine whether the child is susceptible to pertussis

    circle-shade.jpg

    C.

    Is one of a series of injections that protects against dpt and Hib

    circle-shade.jpg

    D.

    Is a one-time injection that protects against MMR and varicella

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  81. The nurse is caring for a client hospitalized with bipolar disorder, manic phase. Which of the following snacks would be best for the client with mania?

    circle-shade.jpg

    A.

    Potato chips

    circle-shade.jpg

    B.

    Diet cola

    circle-shade.jpg

    C.

    Apple

    circle-shade.jpg

    D.

    Milkshake

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  82. A 2-year-old is hospitalized with suspected intussusception. Which finding is associated with intussusception?

    circle-shade.jpg

    A.

    "Currant jelly" stools

    circle-shade.jpg

    B.

    Projectile vomiting

    circle-shade.jpg

    C.

    "Ribbonlike" stools

    circle-shade.jpg

    D.

    Palpable mass over the flank

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  83. A client is being treated for cancer with linear acceleration radiation. The physician has marked the radiation site with a blue marking pen. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Remove the unsightly markings with acetone or alcohol

    circle-shade.jpg

    B.

    Cover the radiation site with loose gauze dressing

    circle-shade.jpg

    C.

    Sprinkle baby powder over the radiated area

    circle-shade.jpg

    D.

    Refrain from using soap or lotion on the marked area

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  84. The nurse is caring for a client with acromegaly. Following a transphenoidal hypophysectomy, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Monitor the client's blood sugar

    circle-shade.jpg

    B.

    Suction the mouth and pharynx every hour

    circle-shade.jpg

    C.

    Place the client in low Trendelenburg position

    circle-shade.jpg

    D.

    Encourage the client to cough

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 197

  85. A client newly diagnosed with diabetes is started on Precose (acarbose). The nurse should tell the client that the medication should be taken:

    circle-shade.jpg

    A.

    1 hour before meals

    circle-shade.jpg

    B.

    30 minutes after meals

    circle-shade.jpg

    C.

    With the first bite of a meal

    circle-shade.jpg

    D.

    Daily at bedtime

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 198

  86. A client with a deep decubitus ulcer is receiving therapy in the hyperbaric oxygen chamber. Before therapy, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Apply a lanolin-based lotion to the skin

    circle-shade.jpg

    B.

    Wash the skin with water and pat dry

    circle-shade.jpg

    C.

    Cover the area with a petroleum gauze

    circle-shade.jpg

    D.

    Apply an occlusive dressing to the site

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 198

  87. A client with a laryngectomy returns from surgery with a nasogastric tube in place. The primary reason for placement of the nasogastric tube is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent swelling and dysphagia

    circle-shade.jpg

    B.

    Decompress the stomach via suction

    circle-shade.jpg

    C.

    Prevent contamination of the suture line

    circle-shade.jpg

    D.

    Promote healing of the oral mucosa

    Quick Answers: 187

    Detailed Answer: 198

  88. The chart indicates that a client has expressive aphasia following a stroke. The nurse understands that the client will have difficulty with:

    circle-shade.jpg

    A.

    Speaking and writing

    circle-shade.jpg

    B.

    Comprehending spoken words

    circle-shade.jpg

    C.

    Carrying out purposeful motor activity

    circle-shade.jpg

    D.

    Recognizing and using an object correctly

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  89. A camp nurse is applying sunscreen to a group of children enrolled in swim classes. Chemical sunscreens are most effective when applied:

    circle-shade.jpg

    A.

    Just before sun exposure

    circle-shade.jpg

    B.

    5 minutes before sun exposure

    circle-shade.jpg

    C.

    15 minutes before sun exposure

    circle-shade.jpg

    D.

    30 minutes before sun exposure

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  90. A post-operative client has an order for Demerol (meperidine) 75mg and Phenergan (promethazine) 25mg IM every 3–4 hours as needed for pain. The combination of the two medications produces a/an:

    circle-shade.jpg

    A.

    Agonist effect

    circle-shade.jpg

    B.

    Synergistic effect

    circle-shade.jpg

    C.

    Antagonist effect

    circle-shade.jpg

    D.

    Excitatory effect

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  91. Before administering a client's morning dose of Lanoxin (digoxin), the nurse checks the apical pulse rate and finds a rate of 54. The appropriate nursing intervention is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Record the pulse rate and administer the medication

    circle-shade.jpg

    B.

    Administer the medication and monitor the heart rate

    circle-shade.jpg

    C.

    Withhold the medication and notify the doctor

    circle-shade.jpg

    D.

    Withhold the medication until the heart rate increases

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  92. What information should the nurse give a new mother regarding the introduction of solid foods for her infant?

    circle-shade.jpg

    A.

    Solid foods should not be given until the extrusion reflex disappears, at 8–10 months of age.

    circle-shade.jpg

    B.

    Solid foods should be introduced one at a time, with 4- to 7-day intervals.

    circle-shade.jpg

    C.

    Solid foods can be mixed in a bottle or infant feeder to make feeding easier.

    circle-shade.jpg

    D.

    Solid foods should begin with fruits and vegetables.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  93. A client with schizophrenia is started on Zyprexa (olanzapine). Three weeks later, the client develops severe muscle rigidity and elevated temperature. The nurse should give priority to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Withholding all morning medications

    circle-shade.jpg

    B.

    Ordering a CBC and CPK

    circle-shade.jpg

    C.

    Administering prescribed anti-Parkinsonian medication

    circle-shade.jpg

    D.

    Transferring the client to a medical unit

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  94. A client with human immunodeficiency syndrome has gastrointestinal symptoms, including diarrhea. The nurse should teach the client to avoid:

    circle-shade.jpg

    A.

    Calcium-rich foods

    circle-shade.jpg

    B.

    Canned or frozen vegetables

    circle-shade.jpg

    C.

    Processed meat

    circle-shade.jpg

    D.

    Raw fruits and vegetables

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 198

  95. A 4-year-old is admitted with acute leukemia. It will be most important to monitor the child for:

    circle-shade.jpg

    A.

    Abdominal pain and anorexia

    circle-shade.jpg

    B.

    Fatigue and bruising

    circle-shade.jpg

    C.

    Bleeding and pallor

    circle-shade.jpg

    D.

    Petechiae and mucosal ulcers

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  96. A 5-month-old is diagnosed with atopic dermatitis. Nursing interventions will focus on:

    circle-shade.jpg

    A.

    Preventing infection

    circle-shade.jpg

    B.

    Administering antipyretics

    circle-shade.jpg

    C.

    Keeping the skin free of moisture

    circle-shade.jpg

    D.

    Limiting oral fluid intake

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  97. The nurse is caring for a client with a history of diverticulitis. The client complains of abdominal pain, fever, and diarrhea. Which food was responsible for the client's symptoms?

    circle-shade.jpg

    A.

    Mashed potatoes

    circle-shade.jpg

    B.

    Steamed carrots

    circle-shade.jpg

    C.

    Baked fish

    circle-shade.jpg

    D.

    Whole-grain cereal

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  98. The physician has scheduled a Whipple procedure for a client with pancreatic cancer. The nurse recognizes that the client's cancer is located in:

    circle-shade.jpg

    A.

    The tail of the pancreas

    circle-shade.jpg

    B.

    The head of the pancreas

    circle-shade.jpg

    C.

    The body of the pancreas

    circle-shade.jpg

    D.

    The entire pancreas

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  99. A child with cystic fibrosis is being treated with inhalation therapy with Pulmozyme (dornase alfa). A side effect of the medication is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Weight gain

    circle-shade.jpg

    B.

    Hair loss

    circle-shade.jpg

    C.

    Sore throat

    circle-shade.jpg

    D.

    Brittle nails

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  100. The doctor has ordered Percocet (oxycodone) for a client following abdominal surgery. The primary objective of nursing care for the client receiving an opiate analgesic is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent addiction

    circle-shade.jpg

    B.

    Alleviate pain

    circle-shade.jpg

    C.

    Facilitate mobility

    circle-shade.jpg

    D.

    Prevent nausea

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  101. Which finding is the best indication that a client with ineffective airway clearance needs suctioning?

    circle-shade.jpg

    A.

    Oxygen saturation

    circle-shade.jpg

    B.

    Respiratory rate

    circle-shade.jpg

    C.

    Breath sounds

    circle-shade.jpg

    D.

    Arterial blood gases

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  102. A client with tuberculosis has a prescription for Myambutol (ethambutol HCl). The nurse should tell the client to notify the doctor immediately if he notices:

    circle-shade.jpg

    A.

    Gastric distress

    circle-shade.jpg

    B.

    Changes in hearing

    circle-shade.jpg

    C.

    Red discoloration of bodily fluids

    circle-shade.jpg

    D.

    Changes in color vision

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  103. The primary cause of anemia in a client with chronic renal failure is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Poor iron absorption

    circle-shade.jpg

    B.

    Destruction of red blood cells

    circle-shade.jpg

    C.

    Lack of intrinsic factor

    circle-shade.jpg

    D.

    Insufficient erythropoietin

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  104. Which of the following nursing interventions has the highest priority for the client scheduled for an intravenous pyelogram?

    circle-shade.jpg

    A.

    Providing the client with a favorite meal for dinner

    circle-shade.jpg

    B.

    Asking if the client has allergies to shellfish

    circle-shade.jpg

    C.

    Encouraging fluids the evening before the test

    circle-shade.jpg

    D.

    Telling the client what to expect during the test

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  105. The doctor has prescribed aspirin 325mg daily for a client with transient ischemic attacks. The nurse knows that aspirin was prescribed to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent headaches

    circle-shade.jpg

    B.

    Boost coagulation

    circle-shade.jpg

    C.

    Prevent cerebral anoxia

    circle-shade.jpg

    D.

    Keep platelets from clumping together

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  106. A client with tuberculosis who has been receiving combined therapy with INH and Rifampin asks the nurse how long he will have to take medication. The nurse should tell the client that:

    circle-shade.jpg

    A.

    Medication is rarely needed after 2 weeks.

    circle-shade.jpg

    B.

    He will need to take medication the rest of his life.

    circle-shade.jpg

    C.

    The course of combined therapy is usually 6 months.

    circle-shade.jpg

    D.

    He will be re-evaluated in 1 month to see if further medication is needed.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  107. Which development milestone puts the 4-month-old infant at greatest risk for injury?

    circle-shade.jpg

    A.

    Switching objects from one hand to another

    circle-shade.jpg

    B.

    Crawling

    circle-shade.jpg

    C.

    Standing

    circle-shade.jpg

    D.

    Rolling over

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 199

  108. A client taking Dilantin (phenytoin) for tonic-clonic seizures is preparing for discharge. Which information should be included in the client's discharge care plan?

    circle-shade.jpg

    A.

    The medication can cause dental staining.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client will need to avoid a high-carbohydrate diet.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client will need a regularly scheduled CBC.

    circle-shade.jpg

    D.

    The medication can cause problems with drowsiness.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  109. Assessment of a newborn male reveals that the infant has hypospadias. The nurse knows that:

    circle-shade.jpg

    A.

    The infant should not be circumcised.

    circle-shade.jpg

    B.

    Surgical correction will be done by 6 months of age.

    circle-shade.jpg

    C.

    Surgical correction is delayed until 6 years of age.

    circle-shade.jpg

    D.

    The infant should be circumcised to facilitate voiding.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  110. The nurse is providing dietary teaching for a client with elevated cholesterol levels. Which cooking oil is not suggested for the client on a low-cholesterol diet?

    circle-shade.jpg

    A.

    Safflower oil

    circle-shade.jpg

    B.

    Sunflower oil

    circle-shade.jpg

    C.

    Coconut oil

    circle-shade.jpg

    D.

    Canola oil

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  111. The nurse is caring for a client with stage III Alzheimer's disease. A characteristic of this stage is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Memory loss

    circle-shade.jpg

    B.

    Failing to recognize familiar objects

    circle-shade.jpg

    C.

    Wandering at night

    circle-shade.jpg

    D.

    Failing to communicate

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  112. The doctor has prescribed Cortone (cortisone) for a client with systemic lupus erythematosis. Which instruction should be given to the client?

    circle-shade.jpg

    A.

    Take the medication 30 minutes before eating.

    circle-shade.jpg

    B.

    Report changes in appetite and weight.

    circle-shade.jpg

    C.

    Wear sunglasses to prevent cataracts.

    circle-shade.jpg

    D.

    Schedule a time to take the influenza vaccine.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  113. The nurse is caring for a client with an above-the-knee amputation (AKA). To prevent contractures, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Place the client in a prone position 15–30 minutes twice a day

    circle-shade.jpg

    B.

    Keep the foot of the bed elevated on shock blocks

    circle-shade.jpg

    C.

    Place trochanter rolls on either side of the affected leg

    circle-shade.jpg

    D.

    Keep the client's leg elevated on two pillows

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  114. The mother of a 6-month-old asks when her child will have all his baby teeth. The nurse knows that most children have all their primary teeth by age:

    circle-shade.jpg

    A.

    12 months

    circle-shade.jpg

    B.

    18 months

    circle-shade.jpg

    C.

    24 months

    circle-shade.jpg

    D.

    30 months

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  115. While caring for a client with cervical cancer, the nurse notes that the radioactive implant is lying in the bed. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Place the implant in a biohazard bag and return it to the lab

    circle-shade.jpg

    B.

    Give the client a pair of gloves and ask her to reinsert the implant

    circle-shade.jpg

    C.

    Use tongs to pick up the implant and return it to a lead-lined container

    circle-shade.jpg

    D.

    Discard the implant in the commode and double-flush

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  116. The nurse is preparing to discharge a client following a laparoscopic cholecystectomy. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Tell the client to avoid a tub bath for 5 to 7 days

    circle-shade.jpg

    B.

    Tell the client to expect clay-colored stools

    circle-shade.jpg

    C.

    Tell the client that she can expect lower abdominal pain for the next week

    circle-shade.jpg

    D.

    Tell the client that she can resume a regular diet immediately

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  117. A high school student returns to school following a 3-week absence due to mononucleosis. The school nurse knows it will be important for the client:

    circle-shade.jpg

    A.

    To drink additional fluids throughout the day

    circle-shade.jpg

    B.

    To avoid contact sports for 1–2 months

    circle-shade.jpg

    C.

    To have a snack twice a day to prevent hypoglycemia

    circle-shade.jpg

    D.

    To continue antibiotic therapy for 6 months

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 200

  118. A 6-year-old with cystic fibrosis has an order for pancreatic replacement. The nurse knows that the medication will be given:

    circle-shade.jpg

    A.

    At bedtime

    circle-shade.jpg

    B.

    With meals and snacks

    circle-shade.jpg

    C.

    Twice daily

    circle-shade.jpg

    D.

    Daily in the morning

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  119. The doctor has prescribed a diet high in vitamin B12 for a client with pernicious anemia. Which foods are highest in B12?

    circle-shade.jpg

    A.

    Meat, eggs, dairy products

    circle-shade.jpg

    B.

    Peanut butter, raisins, molasses

    circle-shade.jpg

    C.

    Broccoli, cauliflower, cabbage

    circle-shade.jpg

    D.

    Shrimp, legumes, bran cereals

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  120. A client with hypertension has begun an aerobic exercise program. The nurse should tell the client that the recommended exercise regimen should begin slowly and build up to:

    circle-shade.jpg

    A.

    20–30 minutes three times a week

    circle-shade.jpg

    B.

    45 minutes two times a week

    circle-shade.jpg

    C.

    1 hour four times a week

    circle-shade.jpg

    D.

    1 hour two times a week

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  121. A client with breast cancer is returned to the room following a right total mastectomy. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Elevate the client's right arm on pillows

    circle-shade.jpg

    B.

    Place the client's right arm in a dependent sling

    circle-shade.jpg

    C.

    Keep the client's right arm on the bed beside her

    circle-shade.jpg

    D.

    Place the client's right arm across her body

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  122. A neurological consult has been ordered for a pediatric client with suspected absence seizures. The client with absence seizures can be expected to have:

    circle-shade.jpg

    A.

    Short, abrupt muscle contraction

    circle-shade.jpg

    B.

    Quick, bilateral severe jerking movements

    circle-shade.jpg

    C.

    Abrupt loss of muscle tone

    circle-shade.jpg

    D.

    A brief lapse in consciousness

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  123. A client with schizoaffective disorder is exhibiting Parkinsonian symptoms. Which medication is responsible for the development of Parkinsonian symptoms?

    circle-shade.jpg

    A.

    Zyprexa (olanzapine)

    circle-shade.jpg

    B.

    Cogentin (benzatropine mesylate)

    circle-shade.jpg

    C.

    Benadryl (diphenhydramine)

    circle-shade.jpg

    D.

    Depakote (divalproex sodium)

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  124. Which activity is best suited to the 12-year-old with juvenile rheumatoid arthritis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Playing video games

    circle-shade.jpg

    B.

    Swimming

    circle-shade.jpg

    C.

    Working crossword puzzles

    circle-shade.jpg

    D.

    Playing slow-pitch softball

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  125. The glycosylated hemoglobin of a 40-year-old client with diabetes mellitus is 2.5%. The nurse understands that:

    circle-shade.jpg

    A.

    The client can have a higher-calorie diet.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client has good control of her diabetes.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client requires adjustment in her insulin dose.

    circle-shade.jpg

    D.

    The client has poor control of her diabetes.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  126. The physician has ordered Stadol (butorphanol) for a post-operative client. The nurse knows that the medication is having its intended effect if the client:

    circle-shade.jpg

    A.

    Is asleep 30 minutes after the injection

    circle-shade.jpg

    B.

    Asks for extra servings on his meal tray

    circle-shade.jpg

    C.

    Has an increased urinary output

    circle-shade.jpg

    D.

    States that he is feeling less nauseated

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 201

  127. The mother of a child with cystic fibrosis tells the nurse that her child makes "snoring" sounds when breathing. The nurse is aware that many children with cystic fibrosis have:

    circle-shade.jpg

    A.

    Choanal atresia

    circle-shade.jpg

    B.

    Nasal polyps

    circle-shade.jpg

    C.

    Septal deviations

    circle-shade.jpg

    D.

    Enlarged adenoids

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  128. A client is hospitalized with hepatitis A. Which of the client's regular medications is contraindicated due to the current illness?

    circle-shade.jpg

    A.

    Prilosec (omeprazole)

    circle-shade.jpg

    B.

    Synthroid (levothyroxine)

    circle-shade.jpg

    C.

    Premarin (conjugated estrogens)

    circle-shade.jpg

    D.

    Lipitor (atorvastatin)

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  129. The nurse has been teaching the role of diet in regulating blood pressure to a client with hypertension. Which meal selection indicates that the client understands his new diet?

    circle-shade.jpg

    A.

    Cornflakes, whole milk, banana, and coffee

    circle-shade.jpg

    B.

    Scrambled eggs, bacon, toast, and coffee

    circle-shade.jpg

    C.

    Oatmeal, apple juice, dry toast, and coffee

    circle-shade.jpg

    D.

    Pancakes, ham, tomato juice, and coffee

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  130. An 18-month-old is being discharged following hypospadias repair. Which instruction should be included in the nurse's discharge teaching?

    circle-shade.jpg

    A.

    The child should not play on his rocking horse.

    circle-shade.jpg

    B.

    Applying warm compresses to decrease pain.

    circle-shade.jpg

    C.

    Diapering should be avoided for 1–2 weeks.

    circle-shade.jpg

    D.

    The child will need a special diet to promote healing.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  131. An obstetrical client calls the clinic with complaints of morning sickness. The nurse should tell the client to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Keep crackers at the bedside for eating before she arises

    circle-shade.jpg

    B.

    Drink a glass of whole milk before going to sleep at night

    circle-shade.jpg

    C.

    Skip breakfast but eat a larger lunch and dinner

    circle-shade.jpg

    D.

    Drink a glass of orange juice after adding a couple of teaspoons of sugar

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  132. The nurse has taken the blood pressure of a client hospitalized with methicillin-resistant staphylococcus aureus. Which action by the nurse indicates an understanding regarding the care of clients with MRSA?

    circle-shade.jpg

    A.

    The nurse leaves the stethoscope in the client's room for future use.

    circle-shade.jpg

    B.

    The nurse cleans the stethoscope with alcohol and returns it to the exam room.

    circle-shade.jpg

    C.

    The nurse uses the stethoscope to assess the blood pressure of other assigned clients.

    circle-shade.jpg

    D.

    The nurse cleans the stethoscope with water, dries it, and returns it to the nurse's station.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  133. The physician has discussed the need for medication with the parents of an infant with congenital hypothyroidism. The nurse can reinforce the physician's teaching by telling the parents that:

    circle-shade.jpg

    A.

    The medication will be needed only during times of rapid growth.

    circle-shade.jpg

    B.

    The medication will be needed throughout the child's lifetime.

    circle-shade.jpg

    C.

    The medication schedule can be arranged to allow for drug holidays.

    circle-shade.jpg

    D.

    The medication is given one time daily every other day.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  134. A client with diabetes mellitus has a prescription for Glucotrol XL (glipizide). The client should be instructed to take the medication:

    circle-shade.jpg

    A.

    At bedtime

    circle-shade.jpg

    B.

    With breakfast

    circle-shade.jpg

    C.

    Before lunch

    circle-shade.jpg

    D.

    After dinner

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  135. The nurse is caring for a client admitted with suspected myasthenia gravis. Which finding is usually associated with a diagnosis of myasthenia gravis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Visual disturbances, including diplopia

    circle-shade.jpg

    B.

    Ascending paralysis and loss of motor function

    circle-shade.jpg

    C.

    Cogwheel rigidity and loss of coordination

    circle-shade.jpg

    D.

    Progressive weakness that is worse at the day's end

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  136. The nurse is teaching the parents of an infant with osteogenesis imperfecta. The nurse should tell the parents:

    circle-shade.jpg

    A.

    That the infant will need daily calcium supplements

    circle-shade.jpg

    B.

    To lift the infant by the buttocks when diapering

    circle-shade.jpg

    C.

    That the condition is a temporary one

    circle-shade.jpg

    D.

    That only the bones are affected by the disease

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 202

  137. Physician's orders for a client with acute pancreatitis include the following: strict NPO, NG tube to low intermittent suction. The nurse recognizes that these interventions will:

    circle-shade.jpg

    A.

    Reduce the secretion of pancreatic enzymes

    circle-shade.jpg

    B.

    Decrease the client's need for insulin

    circle-shade.jpg

    C.

    Prevent secretion of gastric acid

    circle-shade.jpg

    D.

    Eliminate the need for analgesia

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  138. A client with diverticulitis is admitted with nausea, vomiting, and dehydration. Which finding suggests a complication of diverticulitis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Pain in the left lower quadrant

    circle-shade.jpg

    B.

    Boardlike abdomen

    circle-shade.jpg

    C.

    Low-grade fever

    circle-shade.jpg

    D.

    Abdominal distention

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  139. The diagnostic work-up of a client hospitalized with complaints of progressive weakness and fatigue confirms a diagnosis of myasthenia gravis. The medication used to treat myasthenia gravis is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prostigmin (neostigmine)

    circle-shade.jpg

    B.

    Atropine (atropine sulfate)

    circle-shade.jpg

    C.

    Didronel (etidronate)

    circle-shade.jpg

    D.

    Tensilon (edrophonium)

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  140. A client with AIDS complains of a weight loss of 20 pounds in the past month. Which diet is suggested for the client with AIDS?

    circle-shade.jpg

    A.

    High calorie, high protein, high fat

    circle-shade.jpg

    B.

    High calorie, high carbohydrate, low protein

    circle-shade.jpg

    C.

    High calorie, low carbohydrate, high fat

    circle-shade.jpg

    D.

    High calorie, high protein, low fat

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  141. The nurse is caring for a 4-year-old with cerebral palsy. Which nursing intervention will help ready the child for rehabilitative services?

    circle-shade.jpg

    A.

    Patching one of the eyes to strengthen the muscles

    circle-shade.jpg

    B.

    Providing suckers and pinwheels to help strengthen tongue movement

    circle-shade.jpg

    C.

    Providing musical tapes to provide auditory training

    circle-shade.jpg

    D.

    Encouraging play with a video game to improve muscle coordination

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  142. At the 6-week check-up, the mother asks when she can expect the baby to sleep all night. The nurse should tell the mother that most infants begin to sleep all night by age:

    circle-shade.jpg

    A.

    1 month

    circle-shade.jpg

    B.

    2 months

    circle-shade.jpg

    C.

    3–4 months

    circle-shade.jpg

    D.

    5–6 months

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  143. Which of the following pediatric clients is at greatest risk for latex allergy?

    circle-shade.jpg

    A.

    The child with a myelomeningocele

    circle-shade.jpg

    B.

    The child with epispadias

    circle-shade.jpg

    C.

    The child with coxa plana

    circle-shade.jpg

    D.

    The child with rheumatic fever

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  144. The nurse is teaching the mother of a child with cystic fibrosis how to do chest percussion. The nurse should tell the mother to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Use the heel of her hand during percussion

    circle-shade.jpg

    B.

    Change the child's position every 20 minutes

    circle-shade.jpg

    C.

    Do percussion after the child eats and at bedtime

    circle-shade.jpg

    D.

    Use cupped hands during percussion

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  145. The nurse calculates the amount of an antibiotic for injection to be given to an infant. The amount of medication to be administered is 1.25mL. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Divide the amount into two injections and administer in each vastus lateralis muscle

    circle-shade.jpg

    B.

    Give the medication in one injection in the dorsogluteal muscle

    circle-shade.jpg

    C.

    Divide the amount in two injections and give one in the ventrogluteal muscle and one in the vastus lateralis muscle

    circle-shade.jpg

    D.

    Give the medication in one injection in the ventrogluteal muscle

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  146. A client with schizophrenia is receiving depot injections of Haldol Deconate (haloperidol decanoate). The client should be told to return for his next injection in:

    circle-shade.jpg

    A.

    1 week

    circle-shade.jpg

    B.

    2 weeks

    circle-shade.jpg

    C.

    4 weeks

    circle-shade.jpg

    D.

    6 weeks

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 203

  147. A 3-year-old is immobilized in a hip spica cast. Which discharge instruction should be given to the parents?

    circle-shade.jpg

    A.

    Keep the bed flat, with a small pillow beneath the cast

    circle-shade.jpg

    B.

    Provide crayons and a coloring book for play activity

    circle-shade.jpg

    C.

    Increase her intake of high-calorie foods for healing

    circle-shade.jpg

    D.

    Tuck a disposable diaper beneath the cast at the perineal opening

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  148. The nurse is caring for a client following the reimplantation of the thumb and index finger. Which finding should be reported to the physician immediately?

    circle-shade.jpg

    A.

    Temperature of 100°F

    circle-shade.jpg

    B.

    Coolness and discoloration of the digits

    circle-shade.jpg

    C.

    Complaints of pain

    circle-shade.jpg

    D.

    Difficulty moving the digits

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  149. When assessing the urinary output of a client who has had extracorporeal lithotripsy, the nurse can expect to find:

    circle-shade.jpg

    A.

    Cherry-red urine that gradually becomes clearer

    circle-shade.jpg

    B.

    Orange-tinged urine containing particles of calculi

    circle-shade.jpg

    C.

    Dark red urine that becomes cloudy in appearance

    circle-shade.jpg

    D.

    Dark, smoky-colored urine with high specific gravity

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  150. The physician has prescribed Cognex (tacrine) for a client with dementia. The nurse should monitor the client for adverse reactions, which include:

    circle-shade.jpg

    A.

    Hypoglycemia

    circle-shade.jpg

    B.

    Jaundice

    circle-shade.jpg

    C.

    Urinary retention

    circle-shade.jpg

    D.

    Tinnitus

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  151. The physician has ordered a low-potassium diet for a child with acute glomerulonephritis. Which snack is suitable for the child with potassium restrictions?

    circle-shade.jpg

    A.

    Raisins

    circle-shade.jpg

    B.

    Oranges

    circle-shade.jpg

    C.

    Apricots

    circle-shade.jpg

    D.

    Bananas

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  152. The physician has ordered a blood test for H. pylori. The nurse should prepare the client by:

    circle-shade.jpg

    A.

    Withholding intake after midnight

    circle-shade.jpg

    B.

    Telling the client that no special preparation is needed

    circle-shade.jpg

    C.

    Explaining that a small dose of radioactive isotope will be used

    circle-shade.jpg

    D.

    Giving an oral suspension of glucose 1 hour before the test

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  153. The nurse is preparing to give an oral potassium supplement. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Give the medication without diluting it

    circle-shade.jpg

    B.

    Give the medication with 4oz. of juice

    circle-shade.jpg

    C.

    Give the medication with water only

    circle-shade.jpg

    D.

    Give the medication on an empty stomach

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  154. The physician has ordered cultures for cytomegalovirus (CMV). Which statement is true regarding collection of cultures for cytomegalovirus?

    circle-shade.jpg

    A.

    Stool cultures are preferred for definitive diagnosis.

    circle-shade.jpg

    B.

    Pregnant caregivers may obtain cultures.

    circle-shade.jpg

    C.

    Collection of one specimen is sufficient.

    circle-shade.jpg

    D.

    Accurate diagnosis depends on fresh specimens.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  155. A pediatric client with burns to the hands and arms has dressing changes with Sulfamylon (mafenide acetate) cream. The nurse is aware that the medication:

    circle-shade.jpg

    A.

    Will cause dark staining of the surrounding skin

    circle-shade.jpg

    B.

    Produces a cooling sensation when applied

    circle-shade.jpg

    C.

    Can alter the function of the thyroid

    circle-shade.jpg

    D.

    Produces a burning sensation when applied

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  156. The physician has ordered Dilantin (phenytoin) for a client with generalized seizures. When planning the client's care, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Maintain strict intake and output

    circle-shade.jpg

    B.

    Check the pulse before giving the medication

    circle-shade.jpg

    C.

    Administer the medication 30 minutes before meals

    circle-shade.jpg

    D.

    Provide oral hygiene and gum care every shift

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  157. A client receiving chemotherapy for breast cancer has an order for Zofran (ondansetron) 8mg PO to be given 30 minutes before induction of the chemotherapy. The purpose of the medication is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prevent anemia

    circle-shade.jpg

    B.

    Promote relaxation

    circle-shade.jpg

    C.

    Prevent nausea

    circle-shade.jpg

    D.

    Increase neutrophil counts

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 204

  158. The physician has ordered Cortisporin ear drops for a 2-year-old. To administer the ear drops, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Pull the ear down and back

    circle-shade.jpg

    B.

    Pull the ear straight out

    circle-shade.jpg

    C.

    Pull the ear up and back

    circle-shade.jpg

    D.

    Leave the ear undisturbed

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  159. A client with schizophrenia has been taking Thorazine (chlorpromazine) 200mg four times a day. Which finding should be reported to the doctor immediately?

    circle-shade.jpg

    A.

    The client complains of thirst

    circle-shade.jpg

    B.

    The client has gained 4 pounds in the past 2 months

    circle-shade.jpg

    C.

    The client complains of a sore throat

    circle-shade.jpg

    D.

    The client naps throughout the day

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  160. A client with iron-deficiency anemia is taking an oral iron supplement. The nurse should tell the client to take the medication with:

    circle-shade.jpg

    A.

    Orange juice

    circle-shade.jpg

    B.

    Water only

    circle-shade.jpg

    C.

    Milk

    circle-shade.jpg

    D.

    Apple juice

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  161. A client is admitted with burns of the right arm, chest, and head. According to the Rule of Nines, the percent of burn injury is:

    circle-shade.jpg

    A.

    18%

    circle-shade.jpg

    B.

    27%

    circle-shade.jpg

    C.

    36%

    circle-shade.jpg

    D.

    45%

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  162. A client who was admitted with chest pain and shortness of breath has a standing order for oxygen via mask. Standing orders for oxygen mean that the nurse can apply oxygen at:

    circle-shade.jpg

    A.

    2L per minute

    circle-shade.jpg

    B.

    6L per minute

    circle-shade.jpg

    C.

    10L per minute

    circle-shade.jpg

    D.

    12L per minute

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  163. The nurse is caring for a client with an ileostomy. The nurse should pay careful attention to care around the stoma because:

    circle-shade.jpg

    A.

    Digestive enzymes cause skin breakdown.

    circle-shade.jpg

    B.

    Stools are less watery and contain more solid matter.

    circle-shade.jpg

    C.

    The stoma will heal more slowly than expected.

    circle-shade.jpg

    D.

    It is difficult to fit the appliance to the stoma site.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  164. The physician has ordered aspirin therapy for a client with severe rheumatoid arthritis. A sign of acute aspirin toxicity is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Anorexia

    circle-shade.jpg

    B.

    Diarrhea

    circle-shade.jpg

    C.

    Tinnitus

    circle-shade.jpg

    D.

    Pruritis

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  165. A client is admitted to the emergency room with symptoms of delirium tremens. After admitting the client to a private room, the priority nursing intervention is to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Obtain a history of his alcohol use

    circle-shade.jpg

    B.

    Provide seizure precautions

    circle-shade.jpg

    C.

    Keep the room cool and dark

    circle-shade.jpg

    D.

    Administer thiamine and zinc

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  166. The nurse is providing dietary teaching for a client with gout. Which dietary selection is suitable for the client with gout?

    circle-shade.jpg

    A.

    Broiled liver, macaroni and cheese, spinach

    circle-shade.jpg

    B.

    Stuffed crab, steamed rice, peas

    circle-shade.jpg

    C.

    Baked chicken, pasta salad, asparagus casserole

    circle-shade.jpg

    D.

    Steak, baked potato, tossed salad

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  167. A newborn has been diagnosed with exstrophy of the bladder. The nurse should position the newborn:

    circle-shade.jpg

    A.

    Prone

    circle-shade.jpg

    B.

    Supine

    circle-shade.jpg

    C.

    On either side

    circle-shade.jpg

    D.

    With the head elevated

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  168. The mother of a 3-month-old with esophageal reflux asks the nurse what she can do to lessen the baby's reflux. The nurse should tell the mother to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Feed the baby only when he is hungry

    circle-shade.jpg

    B.

    Burp the baby after the feeding is completed

    circle-shade.jpg

    C.

    Place the baby supine with head elevated

    circle-shade.jpg

    D.

    Burp the baby frequently throughout the feeding

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 205

  169. A child is hospitalized with a fractured femur involving the epiphysis. Epiphyseal fractures are serious because:

    circle-shade.jpg

    A.

    Bone marrow is lost through the fracture site.

    circle-shade.jpg

    B.

    Normal bone growth is affected.

    circle-shade.jpg

    C.

    Blood supply to the bone is obliterated.

    circle-shade.jpg

    D.

    Callus formation prevents bone healing.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  170. Before administering a nasogastric feeding to a client hospitalized following a CVA, the nurse aspirates 40mL of residual. The nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Replace the aspirate and administer the feeding

    circle-shade.jpg

    B.

    Discard the aspirate and withhold the feeding

    circle-shade.jpg

    C.

    Discard the aspirate and begin the feeding

    circle-shade.jpg

    D.

    Replace the aspirate and withhold the feeding

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  171. A client has an order for Dilantin (phenytoin) .2g orally twice a day. The medication is available in 100mg capsules. For the morning medication, the nurse should administer:

    circle-shade.jpg

    A.

    1 capsule

    circle-shade.jpg

    B.

    2 capsules

    circle-shade.jpg

    C.

    3 capsules

    circle-shade.jpg

    D.

    4 capsules

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  172. The LPN is reviewing the lab results of an elderly client when she notes a specific gravity of 1.025. The nurse recognizes that:

    circle-shade.jpg

    A.

    The client has impaired renal function.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client has a normal specific gravity.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client has mild to moderate dehydration.

    circle-shade.jpg

    D.

    The client has diluted urine from fluid overload.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  173. A client with acute pancreatitis has requested pain medication. Which pain medication is indicated for the client with acute pancreatitis?

    circle-shade.jpg

    A.

    Demerol (meperidine)

    circle-shade.jpg

    B.

    Toradol (ketorolac)

    circle-shade.jpg

    C.

    Morphine (morphine sulfate)

    circle-shade.jpg

    D.

    Codeine (codeine)

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  174. A client with a hiatal hernia has been taking magnesium hydroxide for relief of heartburn. Overuse of magnesium-based antacids can cause the client to have:

    circle-shade.jpg

    A.

    Constipation

    circle-shade.jpg

    B.

    Weight gain

    circle-shade.jpg

    C.

    Anorexia

    circle-shade.jpg

    D.

    Diarrhea

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  175. When performing a newborn assessment, the nurse measures the circumference of the neonate's head and chest. Which assessment finding is expected in the normal newborn?

    circle-shade.jpg

    A.

    The head and chest circumference are the same.

    circle-shade.jpg

    B.

    The head is 2cm larger than the chest.

    circle-shade.jpg

    C.

    The head is 3cm smaller than the chest.

    circle-shade.jpg

    D.

    The head is 4cm larger than the chest.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  176. A client with a history of clots is receiving Lovenox (enoxaparin). Which drug is given to counteract the effects of enoxaparin?

    circle-shade.jpg

    A.

    Calcium gluconate

    circle-shade.jpg

    B.

    Aquamephyton

    circle-shade.jpg

    C.

    Methergine

    circle-shade.jpg

    D.

    Protamine sulfate

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  177. The nurse is formulating a plan of care for a client with a cognitive disorder. Which activity is most appropriate for the client with confusion and short attention span?

    circle-shade.jpg

    A.

    Taking part in a reality-orientation group

    circle-shade.jpg

    B.

    Participating in unit community goal setting

    circle-shade.jpg

    C.

    Going on a field trip with a group of clients

    circle-shade.jpg

    D.

    Meeting with an assertiveness training group

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  178. The mother of a child with hemophilia asks the nurse which over-the-counter medication is suitable for her child's joint discomfort. The nurse should tell the mother to purchase:

    circle-shade.jpg

    A.

    Advil (ibuprofen)

    circle-shade.jpg

    B.

    Tylenol (acetaminophen)

    circle-shade.jpg

    C.

    Aspirin (acetylsalicytic acid)

    circle-shade.jpg

    D.

    Naproxen (naprosyn)

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  179. Which home remedy is suitable to relieve the itching associated with varicella?

    circle-shade.jpg

    A.

    Dusting the lesions with baby powder

    circle-shade.jpg

    B.

    Applying gauze saturated in hydrogen peroxide

    circle-shade.jpg

    C.

    Using cool compresses of normal saline

    circle-shade.jpg

    D.

    Applying a paste of baking soda and water

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 206

  180. The nurse is caring for a newborn with hypospadias. Which statement describes hypospadias?

    circle-shade.jpg

    A.

    The urinary meatus is located on the underside of the penis rather than the tip.

    circle-shade.jpg

    B.

    The ureters allow a reflux of urine into the kidneys.

    circle-shade.jpg

    C.

    The urinary meatus is located on the topside of the penis rather than the tip.

    circle-shade.jpg

    D.

    The bladder lies outside the abdominal cavity.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 207

  181. The recommended time for daily administration of Tagamet (cimetidine) is:

    circle-shade.jpg

    A.

    Before breakfast

    circle-shade.jpg

    B.

    Mid-afternoon

    circle-shade.jpg

    C.

    After dinner

    circle-shade.jpg

    D.

    At bedtime

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 207

  182. Which statement best describes the difference between the pain of angina and the pain of myocardial infarction?

    circle-shade.jpg

    A.

    Pain associated with angina is relieved by rest.

    circle-shade.jpg

    B.

    Pain associated with myocardial infarction is always more severe.

    circle-shade.jpg

    C.

    Pain associated with angina is confined to the chest area.

    circle-shade.jpg

    D.

    Pain associated with myocardial infarction is referred to the left arm.

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 207

  183. The nurse is developing a bowel-retraining plan for a client with multiple sclerosis. Which measure is likely to be least helpful to the client:

    circle-shade.jpg

    A.

    Limiting fluid intake to 1000mL per day

    circle-shade.jpg

    B.

    Providing a high-roughage diet

    circle-shade.jpg

    C.

    Elevating the toilet seat for easy access

    circle-shade.jpg

    D.

    Establishing a regular schedule for toileting

    Quick Answers: 188

    Detailed Answer: 207

  184. The nurse is providing dietary teaching for a client with Meniere's disease. Which statement indicates that the client understands the role of diet in triggering her symptoms?

    circle-shade.jpg

    A.

    "I can expect to see more problems with tinnitus if I eat a lot of dairy products."

    circle-shade.jpg

    B.

    "I need to limit foods that taste salty or that contain a lot of sodium."

    circle-shade.jpg

    C.

    "I can help control problems with vertigo if I avoid breads and cereals."

    circle-shade.jpg

    D.

    "I need to eat fewer foods that are high in potassium, such as raisins and bananas."

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  185. The nurse is assessing a multigravida, 36 weeks gestation for symptoms of pregnancy-induced hypertension and preeclampsia. The nurse should give priority to assessing the client for:

    circle-shade.jpg

    A.

    Facial swelling

    circle-shade.jpg

    B.

    Pulse deficits

    circle-shade.jpg

    C.

    Ankle edema

    circle-shade.jpg

    D.

    Diminished reflexes

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  186. An adolescent with borderline personality disorders is hospitalized with suicidal ideation and self-mutilation. Which goal is both therapeutic and realistic for this client?

    circle-shade.jpg

    A.

    The client will remain in her room when feeling overwhelmed by sadness.

    circle-shade.jpg

    B.

    The client will request medication when feeling loss of emotional control.

    circle-shade.jpg

    C.

    The client will leave group activities to pace when feeling anxious.

    circle-shade.jpg

    D.

    The client will seek out a staff member to verbalize feelings of anger and sadness.

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  187. A client with angina has an order for nitroglycerin ointment. Before applying the medication, the nurse should:

    circle-shade.jpg

    A.

    Apply the ointment to the previous application

    circle-shade.jpg

    B.

    Obtain both a radial and an apical pulse

    circle-shade.jpg

    C.

    Remove the previously applied ointment

    circle-shade.jpg

    D.

    Tell the client he will experience pain relief in 15 minutes

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  188. The nurse is caring for a client who is unconscious following a fall. Which comment by the nurse will help the client become reoriented when he regains consciousness?

    circle-shade.jpg

    A.

    "I am your nurse and I will be taking care of you today."

    circle-shade.jpg

    B.

    "Can you tell me your name and where you are?"

    circle-shade.jpg

    C.

    "I know you are confused right now, but everything will be alright."

    circle-shade.jpg

    D.

    "You were in an accident that hurt your head. You are in the hospital."

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  189. Following a generalized seizure, the nurse can expect the client to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Be unable to move the extremities

    circle-shade.jpg

    B.

    Be drowsy and prone to sleep

    circle-shade.jpg

    C.

    Remember events before the seizure

    circle-shade.jpg

    D.

    Have a drop in blood pressure

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 207

  190. A client with oxylate renal calculi should be taught to limit his intake of foods such as:

    circle-shade.jpg

    A.

    Strawberries

    circle-shade.jpg

    B.

    Oranges

    circle-shade.jpg

    C.

    Apples

    circle-shade.jpg

    D.

    Pears

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  191. A 6-year-old is diagnosed with Legg-Calve Perthes disease of the right femur. An important part of the child's care includes instructing the parents:

    circle-shade.jpg

    A.

    To increase the amount of dietary protein

    circle-shade.jpg

    B.

    About exercises to strengthen affected muscles

    circle-shade.jpg

    C.

    About relaxation exercises to minimize pain in the joints

    circle-shade.jpg

    D.

    To prevent weight bearing on the affected leg

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  192. The nurse is assessing an infant with Hirschsprung's disease. The nurse can expect the infant to:

    circle-shade.jpg

    A.

    Weigh less than expected for height and age

    circle-shade.jpg

    B.

    Have infrequent bowel movements

    circle-shade.jpg

    C.

    Exhibit clubbing of the fingers and toes

    circle-shade.jpg

    D.

    Have hyperactive deep tendon reflexes

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  193. The physician has prescribed supplemental iron for a prenatal client. The nurse should tell the client to take the medication with:

    circle-shade.jpg

    A.

    Milk, to prevent stomach upset

    circle-shade.jpg

    B.

    Tomato juice, to increase absorption

    circle-shade.jpg

    C.

    Oatmeal, to prevent constipation

    circle-shade.jpg

    D.

    Water, to increase serum iron levels

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  194. The nurse is teaching a client with a history of obesity and hypertension regarding dietary requirements during pregnancy. Which statement indicates that the client needs further teaching?

    circle-shade.jpg

    A.

    "I need to reduce my daily intake to 1,200 calories a day."

    circle-shade.jpg

    B.

    "I need to drink at least a quart of milk a day."

    circle-shade.jpg

    C.

    "I shouldn't add salt when I am cooking."

    circle-shade.jpg

    D.

    "I need to eat more protein and fiber each day."

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  195. An elderly client is admitted to the psychiatric unit from the nursing home. Transfer information indicates that the client has become confused and disoriented, with behavioral problems. The client will also likely show a loss of ability in:

    circle-shade.jpg

    A.

    Speech

    circle-shade.jpg

    B.

    Judgment

    circle-shade.jpg

    C.

    Endurance

    circle-shade.jpg

    D.

    Balance

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  196. The physician has ordered an external monitor for a laboring client. If the fetus is in the left occipital posterior (LOP) position, the nurse knows that the ultrasound transducer will be located:

    circle-shade.jpg

    A.

    Near the symphysis pubis

    circle-shade.jpg

    B.

    Near the umbilicus

    circle-shade.jpg

    C.

    Over the fetal back

    circle-shade.jpg

    D.

    Over the fetal abdomen

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  197. A client develops tremors while withdrawing from alcohol. Which medication is routinely administered to lessen physiological effects of alcohol withdrawal?

    circle-shade.jpg

    A.

    Dolophine (methodone)

    circle-shade.jpg

    B.

    Klonopin (clonazepam)

    circle-shade.jpg

    C.

    Narcan (naloxone)

    circle-shade.jpg

    D.

    Antabuse (disulfiram)

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  198. A client with Type II diabetes has an order for regular insulin 10 units SC each morning. The client's breakfast should be served within:

    circle-shade.jpg

    A.

    15 minutes

    circle-shade.jpg

    B.

    20 minutes

    circle-shade.jpg

    C.

    30 minutes

    circle-shade.jpg

    D.

    45 minutes

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  199. A 10-year-old has an order for Demerol (meperidine) 35mg IM for pain. The medication is available as Demerol 50mg per mL. How much should the nurse administer?

    circle-shade.jpg

    A.

    .5mL

    circle-shade.jpg

    B.

    .6mL

    circle-shade.jpg

    C.

    .7mL

    circle-shade.jpg

    D.

    .8mL

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

  200. Which antibiotic is contraindicated for the treatment of infections in infants and young children?

    circle-shade.jpg

    A.

    Tetracyn (tetracycline)

    circle-shade.jpg

    B.

    Amoxil (amoxicillin)

    circle-shade.jpg

    C.

    Cefotan (cefotetan)

    circle-shade.jpg

    D.

    E-Mycin (erythromycin)

    Quick Answers: 189

    Detailed Answer: 208

Quick Check Answer Key

  1. D

  2. D

  3. A

  4. D

  5. C

  6. C

  7. A

  8. A

  9. A

  10. B

  11. B

  12. A

  13. C

  14. D

  15. B

  16. C

  17. B

  18. B

  19. D

  20. B

  21. A

  22. A

  23. B

  24. B

  25. C

  26. B

  27. B

  28. B

  29. A

  30. B

  31. D

  32. B

  33. C

  34. B

  35. A

  36. A

  37. C

  38. A

  39. D

  40. D

  41. C

  42. B

  43. A

  44. D

  45. C

  46. B

  47. B

  48. D

  49. C

  50. D

  51. A

  52. C

  53. B

  54. D

  55. A

  56. A

  57. B

  58. B

  59. D

  60. B

  61. B

  62. C

  63. A

  64. C

  65. A

  66. B

  67. A

  68. D

  69. A

  70. B

  71. D

  72. D

  73. B

  74. D

  75. C

  76. D

  77. C

  78. C

  79. B

  80. C

  81. D

  82. A

  83. D

  84. A

  85. C

  86. B

  87. C

  88. A

  89. D

  90. B

  91. C

  92. B

  93. C

  94. D

  95. C

  96. A

  97. D

  98. B

  99. C

  100. B

  101. C

  102. D

  103. D

  104. C

  105. D

  106. C

  107. D

  108. C

  109. A

  110. C

  111. B

  112. D

  113. A

  114. D

  115. C

  116. A

  117. B

  118. B

  119. A

  120. A

  121. A

  122. D

  123. A

  124. B

  125. B

  126. A

  127. B

  128. D

  129. C

  130. A

  131. A

  132. A

  133. B

  134. B

  135. D

  136. B

  137. A

  138. B

  139. A

  140. D

  141. B

  142. C

  143. A

  144. D

  145. A

  146. C

  147. D

  148. B

  149. A

  150. B

  151. C

  152. B

  153. B

  154. D

  155. D

  156. D

  157. C

  158. A

  159. C

  160. A

  161. B

  162. B

  163. A

  164. C

  165. B

  166. D

  167. C

  168. D

  169. B

  170. A

  171. B

  172. B

  173. A

  174. D

  175. B

  176. D

  177. A

  178. B

  179. D

  180. A

  181. D

  182. A

  183. A

  184. B

  185. A

  186. D

  187. C

  188. D

  189. B

  190. A

  191. D

  192. B

  193. B

  194. A

  195. B

  196. C

  197. B

  198. C

  199. C

  200. A

  • + Share This
  • 🔖 Save To Your Account